FijnLijf yoga

Bekijk verschillende video's met yogalessen voor diverse doelen. Het enige wat je nodig hebt is een (yoga) matje, en een of twee dikke dekens/kussens. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. 

 

Geen tijd voor een volledige les? Misschien heb je wat aan de  tussendoortjes. Gemakkelijk te doen aan je bureau of waar je ook bent. Geef aandacht aan je lijf. 

 Yoga is een levenswijze die gericht is op het verbinden en beheersen van je lichaam en geest. 'Yoga' komt van het Sanskriet woord 'yuk',  en betekent dan ook verenigen of verbinden.

 

Er zijn verschillende manieren waarop je deze verbinding tot stand kunt brengen, namelijk door het volgen van bepaalde leefregels, het doen van lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

De lichaamshoudingen zijn de yoga-oefeningen die ervoor zorgen dat je spieren en gewrichten soepeler worden en je doorbloeding verbeterd wordt. 

 

Yoga kent vele voordelen! 

 

Door het doen van yoga vergroot je je eigen lichaamsbewustzijn. Je leert je lichaam te beheersen terwijl je het ook krachtiger en soepeler maakt. Kwaaltjes als hoofdpijn, stijfheid en vermoeidheid kunnen verminderen, maar ook bij schouderklachten of onderrugklachten kunnen yogaoefeningen helpen.