Yoga

 

Yoga is een levenswijze die gericht is op het verbinden en beheersen van je lichaam en geest. 'Yoga' komt van het Sanskriet woord 'yuk',  en betekent dan ook verenigen of verbinden.

 

Er zijn verschillende manieren waarop je deze verbinding tot stand kunt brengen, namelijk door het volgen van bepaalde leefregels, het doen van lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

De lichaamshoudingen zijn de yoga-oefeningen die ervoor zorgen dat je spieren en gewrichten soepeler worden en je doorbloeding verbeterd wordt. 

 

Yoga kent vele voordelen! 

 

Door het doen van yoga vergroot je je eigen lichaamsbewustzijn. Je leert je lichaam te beheersen terwijl je het ook krachtiger en soepeler maakt. Kwaaltjes als hoofdpijn, stijfheid en vermoeidheid kunnen verminderen, maar ook bij schouderklachten of onderrugklachten kunnen yogaoefeningen helpen.

 

Ik bied twee arrangementen aan waarin yoga en massage gecombineerd worden. In het arrangement Body & Mind begeleid ik je tijdens het doen van oefeningen vanuit de Hatha yoga, de meest klassieke yogastroming. 

 

Ook online kun je meedoen met mijn yogalessen. Ik bied verschillende lessen aan, allemaal in de Hatha yoga stijl. Van achteroverbuigen, tot torsies, oefeningen voor de schouders en oefeningen om kracht op te bouwen, het komt allemaal aan bod.  Het enige wat je nodig hebt is een (yoga) matje, en een of twee dikke dekens/kussens.

Via onderstaande knop kom je eenvoudig op mijn YouTube kanaal met daarop de verschillende lessen. Toegankelijk voor iedereen. 

Doe je mee?